Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bella Swann

Bella Swann

A szülei válását követően Bella édesanyjánál, Renee-nél nőtt fel a napos Phoenix-ben, Arizonában, de kettejük közül mindig is a lány volt a felelősségteljesebb. Amikor Renee újból férjhez megy egy profi baseball játékoshoz, Bella önfeláldozóan és önként felajánlja, hogy apjához, Charlie-hobella_swan_.jpgz költözik, hogy anyja szabadon utazgathasson újdonsült kedvesével a bajnokság ideje alatt. Így érkezik meg végül az esős kisvárosba, Forksba. 

Itt aztán Bella elkezd összebarátkozni a helyi tinédzserekkel, de egy rejtélyes srác a suliból, teljesen megigézi. Ő pedig nem más, mint Edward Cullen, aki úgy tűnik, nagyfokú ellenszenvvel viseltet a lány iránt. Bella az a típusú lány, aki időnként kételkedik magában, kritikusan szemléli önmagát és hajlamos az általános búslakodásra. Ez időnként bosszantóvá, de ami sokkal fontosabb, realisztikussá teszi karakterét. 

A Bellát alakító Kristen Stewart Jodie Foster oldalán bukkant fel először a filmvásznon David Fincher Pánikszoba című filmjében. Kitűnő alakításával azonnal beleírta magát a filmrajongók emlékezetébe. Legutóbb az Út a vadonba című filmben szerepelt, melyet Sean Penn rendezett